Telegraaf reiskrant, 7 april 2009

Oppe Drake Baek te Reuver, overdekt vissen op forel .
AMSTERDAM – Visfanaten kunnen binnenkort bij elk weertype de hengel uitwerpen en vissen op forel in Nederland. De ‘Oppe Drake Baek’ is een speciaal aangelegde, stromende visrivier die deels overdekt is. Uniek in Europa.

Visrivier
Met ingang van Paaszondag 12 april gaat de indoor visrivier open voor het grote publiek open. Aan de Rijksweg ten Zuiden van Reuver is een 460 meter lange en 5 meter brede rivier aangelegd. De natuurlijke omgeving van mooie visplekken is met deze aanleg zoveel mogelijk nagebootst. De aangelegde visrivier heeft stromend water en door deze stroming blijft de spiermassa van de forel behouden. Een grote kas zorgt voor overdekte visplekken aan het water. Hierdoor kan er ’s avonds en/of bij regenweer gevist worden. Er is géén vergunning nodig voor het vissen aan de Indoor visrivier. De visstand wordt constant automatisch in de gaten gehouden en op peil gehouden. Gehandicapten Voor gehandicapte vissers zijn speciale voorzieningen aangelegd. Buiten de kas in de nabijheid van het terras is een grote rolstoelsteiger aangelegd. Hierdoor kunnen ook gehandicapte vissers gemakkelijk hun hengel uitwerpen. Vanzelfsprekend heeft de Indoor visrivier een gehandicaptentoilet.

Kosten
Betalen doet u niet per dag of dagdeel, maar per totaal geviste tijd. Vist u twee uur, dan betaalt u een twee uur. Hengel en aas zijn apart verkrijgbaar. De gevangen vis kunt u meenemen naar huis of direct verorberen in het restaurant. Openingstijden: De Indoor visrivier (en het terras) is elke dag geopend van 08.00 uur ’s morgens tot 18.00 uur ’s avonds. In het weekend is men geopend tot 23.00 uur. Het restaurant opent op alle dagen vanaf 12.00 uur ’s middags.

Raarmaarwaar.nl

Indoor visrivier opent deuren
Paaszondag 12 april opent Indoor visrivier ‘Oppe Drake Baek’ in Reuver haar deuren voor het publiek. Deze indoor visrivier is uniek in Nederland en in Europa. In de indoor vishal is een stromende visrivier met forel aangelegd, die gedeeltelijk overdekt is. De visrivier is 460 meter lang en 5 meter breed. Er kan zowel binnen als buiten worden gevist. Een grote kas zorgt voor de overdekte visplekken. Het voordeel is dat voor het vissen geen vergunning nodig is. De nieuwe vislocatie op de grens van Noord en Midden-Limburg is iedere dag geopend.

Carpheaven.nl

Op de Rijksweg, direct naast cactusland ligt de indoor visrivier genaamd Oppe Drake Baek. Geen gewoon viswater, maar een voor een groot deel overdekte forellen rivier. Uniek in zijn soort. Het is een aaneengesloten circuit met stromend water. Het heeft een lengte van 450 meter, 7 meter breed en een diepte van 2 meter. Voor de liefhebbers van forel vissen, een absoluut paradijsje. Maar ook voor de gewone sportvisser heel interessant om eens te gaan kijken.

Ook aan de invalide medemens is gedacht. Er zijn voldoende mogelijkheden om veilig een hengeltje uit te werpen en op de ruime parkeerplaats zijn ook extra invalidenvakken aangebracht. Ben je zelf niet in bezit van hengeltuig kun je deze huren. Binnen zoals buiten zijn grote terrassen waar je wat kunt drinken of eten. Vooral leuk voor familie en bedrijfs feestjes. Je kunt gaan wanneer je wilt en bent niet afhankelijk van bepaalde dagdelen en er is kundig personeel aanwezig. Wij vonden het in ieder geval wel gezellig en zullen er beslist regelmatig een kopje koffie gaan drinken en wie weet er ooit nog eens een hengeltje uitwerpen.

Share
Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag:gesloten
Woensdag: 10.00 - 17.00
Donderdag: 10.00 - 17.00
Vrijdag: 10.00 - 17.00
Zaterdag:8.00 uur - 17.00
Zondag: 8.00 uur - 17.00
Newsletter
Email: